Monday, 24 November 2014

Tutorial :Cara nak letak Blogskin.

Assalammualikum warahmatullahiwabarokatuh...salam  sejahtera dan hye...Kali ni aku nak buat tutorial tentang cara nak buat background blogskin..

1.Mulanya klik blogskin.



2.Pilih mana-mana background yang korang  minat dan klik
...Tekan preview  dulu untuk korang tengok samada berkenan atau tak...

3.Kalau dah pilih tekan Blogger Main untuk mendapatkan code tersebut.

Copy paste kan semua code tersebut...

4.Pergi ke  Revert to classic template   dan masukkan code tadi.
Jangan lupa sebelum tu  tukar yang mana patut...


5.Save dan preview untuk lihat hasilnya...



Selamat mencuba ,Kalau ada yang tak faham silakan bertanya hehe dan bye ^_^

No comments:

Post a Comment

Update baru!

Assalamualaikum wb,Hye semua... Maaf lerrr dah lama tak  update blog. Sibuk sikit dengan kesihatan tak menentu.Tadi,pergi klinik.Doktor n...