Tuesday, 28 July 2015

12.53

Assalammualikum..
12:49am.
Pening kepala...perut pun alser..hahah ..
petang tadi penat beraya sakan...boleh lah dah mula buat benda lain esuk..agak-ii nya kan..apa yang cikgu cakap memang menusuk hati aku..sampai sekarang aku terfikir...yang aku pelik ni..tembak dia tu  gila tepat...mana dia tahu agaknya..takkan dia mengikuti perkembangan blog sampah aku ni...hahah...mungkin dia baca dari riak muka aku kan...dan paling aku terharu..dia doakan aku...terima kaseh sesangattttt...

hmm..byee...lapar perooootttt

Friday, 24 July 2015

hahahahahhaha



Hahahhahahahahhahahhahahahahhahahahhahahahahhahahahahahahahhahahahahahahahhahahahahahahahhahahahahhahahahahhahahahahhahahahahahhahahahhahahahahhahahahahahahahhahahahahhahahahhahahahahahhahahahahahahhaha


bye...

24/7/2015

Asslamualikum..selamat malam semua...
Kita perlu bersabar dengan setiap dugaan yang datang..percayalah tanpa dugaan itu hidup kita tak da makna...kita takkan berjaga-jaga dan kita takkan matang...hmm
Bila kita tahu hakikat sebenar tapi sengaja sembunyikan dengan hati yang sukar untuk diluahkan itu lebih baik..daripada...cuma menjadi insan yang baik dimata  dunia  padahal terdapat banyak keburukan yang telah pun digambarkan...sikap selenga seseorang kadang-kadang membuatkan ada hater2 yang membenci...tapi buat bodoh dah la..manusia pelbagai jenis dan sikap...jangan sesekali beranggapan buruk terhadap seseorang andai kata tidak tahu perkara yang dialami sejak kecil..orang takkan faham..

orang takkan faham mengapa memilih untuk terus maju dan membiarkan orang persetankan kehidupan kita,....
Biarlah Allah saja tahu hal yang kita lalui..bukan mudah untuk melupakan..kadang rasa nak bunuh diri disebabkan  perkara  13 tahun yang lalu...agaknya bila dah jumpa jodoh pun..aku akan fikir seribu kali ..hahaha

Cikgu ada tanya :dylah raya tahun ni tak best ..sebab bf x der ker..bf g mana?
aku jawab ''tak nak kawen''
cikgu pun  bagi ler nasihat...dalam hati aku  dan orang tertentu jer yang faham kenapa aku tak nak kawen..ahhaha

Andai malam berlalu pergi..
Aku akan tetap menanti siang...
Walaupun bulan tidak kelihatan...
mustahil bintang kelihatan..

hmm bye..love haters <3
bye...

ontah


Assalammualikummm...
huhu bosan-ii..
aku tak reti pakai teknologi..tak tahu sape tipun sape...sejak bila aku ngigau tipun dia..mesti ada yang tak kena ni..ahahahaha





k lah bye..tulis panjang2 macam ada org baca ...yee...bye

Tak sedihhh

Assalammualikum..salam sejahtera..sape kata aku patah hati tadi..meh aku bagi  buku lima-lima..hihi..gurau2
Bila ayat terakhir ni menjadi suatu tanda tanya...bila kita penat untuk bertahan..walaupun dah banyak kali bertahan tetapi tetap tidak mampu..mungkin ini lebih baik..hahhaha
bye-bye...Hope mung bahagia ea.. Encik S..busuk :P asam:p koya:p
 byee

Sunday, 19 July 2015

Falsafah sampah

Assalammualikum...hye everybody...
first time aku wat kerja giler ni..hihi..biar kering tekak..huhu..
aku macam tak reti nak bersyukur kan?aku pun tak tahulah nape..
ramai yang nak dengan kita tetapi kita tolak..sebab  takut hati terluka..
mungkinkah aku jahat...aku bukannya nak nanti terima diorang
last2 aku seakan nak game diorang jer..kadang-ii kita perlu bersikap jujur..

Puas sudah hati meratapi,
sehingga hilang harga diri..
Menunggumu yang takkan pernah kembali
sehingga hancur binasa diri..

hmm..okelah bye..

Saturday, 18 July 2015

UntukMu Sayang




Pertama kali,
Ku kenalkan dirimu,
Betapa indahnya bila kau senyum.
Pertama kali,
Ku rapatkan denganmu
Baruku tahu kau amat bermakna padaku.

Aku tahu ku bukan pilihanmu
Tapi ku tahu ku hanya cinta kamu
Juga ku tahu kau sudah berpunya
Tapi ku sanggup menunggu selamanya

Hingga kini
Aku menanti
Mengapa sikit pun engkau tidak mengerti
Aku fahami hatimu dimiliki
Tidakkah sedikit hatimu bersimpati

Puasku rayu
Puas memujuk
Kau tetap dengan egomu
Tuk meninggalkanku
Waku kau rapuh
Aku yang kau tuju
Bila ku merindu kau pergi menjauh

Mengapa kini kau berubah hati 
Aku disini tetap akan menanti

Hanya satu ku ingin engkau tahu
Walaupun kau tak mahu
Ku tetap sayang kamu

Wednesday, 15 July 2015

dia

Assalammualikum ...lama tak update hihi..
bila fikirkan balik..baru aku faham nape dia tak bagi aku contact dia dah..rupanya ada benda yang dia rahsiakan..apa-ii pun aku harap...dia akan jadi yang lebih baik..sikit pun perasaan  aku tak pernah pudar pada dia..hmm
bubye

Saturday, 4 July 2015

Jangan ikutkan sangat hati yang tengah panas...nanti binasa badannn....

Tarikh keputusan STPM SEM 2 semakin dekat!

Assalamualaikum wb  Hahhh..dah makin dekat weyh tarikh result nak keluar..minggu depan je lagi. Hope,lebih baik dari sem1 lepas. Nak cer...