Sunday, 14 February 2016

Buntuuu!!

Assalamualikum dan selamat pagi..
Ya Allah! sedihnya...kenapa aku sampai hati cakap macam tu dekat orang yag aku sayang..Frustlah...macam mana kalau dia takkan maafkan aku...dia takkan hubung dengan aku sampai bila-bila..Aku ni kadang cakap main rembat je..ermm sedihnyaaaa

dah lama tak melukis..buruknya..haha
Takut kehilangan dia..dah banyak kali cuba lupakan tapi still sama sayang kat dia..Walaupun dia tak sedar aku sentiasa sayang dia..hmm

Wednesday, 10 February 2016

✿ CARA MELUPAKAN SOMEONE ✿

Assalammualikum dan selamat malam..
Anywhere,Dylah memang dah banyak kali post tentang tajuk ni..Huhu tapi macam tak perfect..So ...listen..listen..listen...

1.Dekatkan diri kepada Allah.
Baca al-quran, buat solat-solat sunat..Yakin boleh!

Sentiasa berdoa kepada Allah  agar mendapat jodoh terbaik,sentiasa menjaga iman .. ^_^
''Andai dia jodohku satukanlah kami dengan halal ,dan andai dia bukan jodohku hapuskanlah perasaan cinta dan sayang aku terhadapnya..''

 2.Hargai diri anda..
Okay!hargailah diri korang tu..jangan selalu remukkan jiwa korang tu..Kena bangkit dan terus maju kehadapan.Usah tangisi lagi.
Jangan selalu menangisi apa yang sudah pergi dan hilang tapi carilah seseorang yang menganggap kita sebagai permata berharga..yang sayang kita dengan tulus kerana Allah.
Memang susah nak cari orang macam tu sebab korang hanya nampak dia je dalam hidup korang..Cuba buka hati tu untuk orang yag tulus dengan korang.


3.Sibukkan diri.
Buzy la kan diri korang dari ingat dia..Buzy in bussiness,study,work or else..
Selain tu ,bina la hobi yang bermanfaat.Jangan hobi makan pula sebab stress..Ingat badan tu nak pakai lama..Kalau dah berisi badan pun tak selesa kan? So macam aku,aku suka melukis..tapi sejak beberapa menjak sejak ni  apa aku merapu dah lama tak melukis..kiki..
Then,lepak la dengan keluarga..happykan diri..dah-dah jangan sedih sangat..Hidup ni hanya sekali
Yang berbisnes tu meh share sikit dah berapa untung ?ehem..

Nak sambung nanti..doh tak de mood..


Selendang =Shawl!

Assalammualikum dan selamat petang..
Yesss!! Tudung yang bagus adalah yang melebihi dada dan mengikut syariat Islam....Cantik hiasan tudung FIORE ni.. Selendang yang memang terlajak laris..sampai OUTSTOCK la katakan..


Harga pun berpatutan..Tak da la mahal..memang sesuai  pattern,keselesaannya..



Tuesday, 9 February 2016

Kecewa!

Selamat pagi..Hi!

Berapa lama kita dah kawan?Dah  6 tahun lebih! Tapi kenapa kau tak sedar erk..Aku selalu buang ego aku..tapi..kau asyik nak salahkan aku jer..kerja kau..Haritu kita gaduh sampai aku block...aku loss contact dengan kau..sekarang ni..adik kau kata kau nak mintak maaf..padan muka..orang suruh wasap sendiri tak nak..Tahu pula segan..Jangan harap aku nak tegur kau..Dah maki aku...kau ingat senang>?nak lupakan macam tu je..



Monday, 8 February 2016

Tajuk apa erk..

Assalammualikum dan selamat malam...
Sedih memang sedih..siapalah aku untuk dia..memang tak layak langsung untuk dihargai dan dirindui..haha *poyo*

Untill now i'm still thinking..Why you ruined my happyness..Mempermainkan perasaan orang..Nak jaga hati? jauh sekali..Lebih baik berpura-pura seperti tidak ada  apa yang pernah berlaku.Walaupun hati menidakkan..tapi aku akan cuba...mungkin kau tak pernah tanya dan ambil berat tentang aku..tapi.. kenapa aku masih caring pasal kau..erghh!!Matilah kau jauh2 dari minda aku..erm..Hahahah apa aku merapu ni..Entah pape..Buat hape nak kecewa disebabkan seseorang yang belum pasti...orang dah kahwin  pun boleh bercerai ni apa lagi orang yang tak da hubungan  pape...Setakat lelaki main-main cetak berlambak kat atas pokok..errr --'' Apa aku mengarut nim

Sedih hati siapalah tahu,
namun perlu mengkibarkan diri,
Menjiwai hati yang melulu
Menawarkan  jiwa yang mati..

Okay disebabkan aku tengah stress..Bukan stress sebab benda mengarut..stress mengedit..folder asyik hilang kikiki...Banyak sangat dalam laptop ,asyik hang je..errrrrghh




Byee...

Header ibu mengandung..huhu

Ni ibu mengandung..hahha
Tengok..sanggup main game fashion yang aku tak bape kenan..nak ambikla..huhu

\


Friday, 5 February 2016

Tips bercakap English

Assalammualikum and Good Afternoon...Haha Dylah tengah belajar bahasa inggeris..After my brother make me afraid..haha...okk
Sambil mendengar lagu BI...THE REASON padahal tak minat pun lagu orang putih..err


Tips bercakap orang putih boleh klik sini 


k bye..

Check Markah Koko.

Assalammualikum dan selamat pagi..
SPM Candidate dah check belum markah koko..kalau belum klik sini.. Markah Koko





Rasanya markah Dylah lain,ni lain pula..hihi lantak lah..
k bye..

Wednesday, 3 February 2016

sembuhkan kulit - MARINE ESSENCE BEAUTY

Assalammualikum adakah anda mempunyai masalah seperti berikut?? MARINE ESSENCE BEAUTY ada penyelesaiannya..pm yup ^_^
#tiada bahan kimia



Kerabu Mangga Siam Style

Assalammualikum dan selamat pagi..
Disini Dylah nak share resepi  dari rakan facebook Dylah..





Bahan-bahan:
6 Biji mangga muda yang kecil(kupas kulit,sangat halus)
3 Batang serai (dimayang halus)
4 Biji tomato (potong panjang-panjang)
10 tangkai cili padi (potong halus)
1 Sudu  besar udang  kering (cuci,tos dan ditumbuk halus)
4 Sudu besar kacang tanah (goreng tanpa minyak,tumbuh kasar)
4 Biji limau nipis(ambil jusnya)
Sos nampla@sos ikan@sos sotong (baunya seperti budu sedikit  cuma tidak sekuat budu)
Gula secukup rasa.

Cara penyediaan:

1.Campurkan mangga ,serai,tomato,cili dan udang kering .Gaul rata,

2.Perah asam  limau,masukkan  sos nampla  dan perasakan  dengan gula.

3.Tabur kacang tanah atau digaul bersama dengan kerabu.


Dah jadi...Share ya ^_^

Oklah bye..

Panaskan Badan Di Musim Hujan Dengan Resipi Hot Chocolate Yang 'Extra' Sedap Ni!

Tips Sakit Kepala..

Assalammualikum dan selamat tengahari..
Dalam 2 hari ni tak dapat nak update disebabkan masalah tertentu...Tips ini hasil sharing dari wasap..

TIPS SAKIT KEPALA
Jika sakit kepala itu dibahagian depan ubatnya adalah tidur.

Kalau diatas kepala ,ubatnya  makan atau minum(air kosong).

Dan kalau sakit kepala tu dibahagian belakang kepala,itu tandanya kita stress da kea release stress tu baru kepala akan ok ,Inshaallah.

oklah bye ^_^

Monday, 1 February 2016

Apa tu Migraine?

Assalammualikum dan selamat malam.. selepas Dylah buat beberapa entry tentang kesihatan kali ni nak story about migraine.
1.senggugut(cara kurangkan sakit)/wanita
2.Langkah kesihatan  payudara(wanita)
3.HIV dan sini juga
4.Penyakit mata

Okay migraine ni adalah satu keadaan dimana kepala anda terasa berdenyut samada di salah satu bahagian kepala atau keseluruhan.Ini disebabkan pembuluh darah tersumbat.mengembang dan menguncup sebab tu kepala anda sakit..Banyak faktornya..
Mungkin anda terlalu :
1.penat.
2.sakit mata
3.tak jaga pemakanan
4.Keturunan.
5.tak cukup rehat
6.lain-lain..

Orang migraine ni akan loya dan kebas..Bila cahaya dia akan nampak macam bintik dan pancaran cahaya tu..
Cara cegah :
1.minum air suam banyak-banyak.
2.Rehat secukupnya.
3.Kalau dah sakit sampai rasa nak mati  jumpalah doktor.Please!mohon dengan sangat jangan makan panadol dikedai..
4.Kalau mata rabun check doktor,supaya pakai spect migraine boleh berkurang..

Okay thats all from me in midnight..bye..

Kepedihan itu Sementara!

Assalammualikum dan selamat malam ..Jam menunjukkan 11:56 PM..Menjiwang pula malam ni buat blog sambil dengar lagu Apit iaitu Tembok Derita dan Sepi Memeluk ku ...

Persepsi segelintir..
Lebih baik terluka dari terus terseksa?
lebih baik diam dari terus tersakiti?
Lebih baik move on dan lupakan segalanya?
Lebih baik mendoakan dia bahagia>?

Okay diatas ni adalah antara jawapan orang yang putus cinta/patah hati..
Ala readers! relax ar...Tak perlu nak sedih-sedih..macamlah readers jer yang patah hati,orang lain cer tengok baru nak kahwen bakal suami kemalangan..kesian kan?ni pulak yang belum pasti jadi milik kau..Jodoh itu rahsia Allah.. ^_^  So happylah kan dirimu..Tahulah begitu sakitnya apabila rindu tak dihargai,cinta disakiti dan perasaan dihamparkan seperti sebuah permainan..Bersabarlah wahai hati..Perjuangkanlah apa yang berada dihadapanmu walaupun dia tidak memahami perasaan dan kewujudanmu..Anggap sahajalah dirimu terlalu comel untuknya..hahaha..Untuk lupakan someone readers boleh klik sini..   cara nak lupakan someone? dan Mengapa memilih move on?

Err dah bertukar lagu..Acit:merenung kenangan.

Okay!bye readers *_*

Lirik Cinta ini mimpi -Akmal Amsyar

Boleh  tonton di you tube-->  Cinta ini Mimpi Kenapa kau buat aku begini Menolakku dgn alasanmu itu Mengapa kau yang menjadi penghala...