Wednesday, 10 February 2016

✿ CARA MELUPAKAN SOMEONE ✿

Assalammualikum dan selamat malam..
Anywhere,Dylah memang dah banyak kali post tentang tajuk ni..Huhu tapi macam tak perfect..So ...listen..listen..listen...

1.Dekatkan diri kepada Allah.
Baca al-quran, buat solat-solat sunat..Yakin boleh!

Sentiasa berdoa kepada Allah  agar mendapat jodoh terbaik,sentiasa menjaga iman .. ^_^
''Andai dia jodohku satukanlah kami dengan halal ,dan andai dia bukan jodohku hapuskanlah perasaan cinta dan sayang aku terhadapnya..''

 2.Hargai diri anda..
Okay!hargailah diri korang tu..jangan selalu remukkan jiwa korang tu..Kena bangkit dan terus maju kehadapan.Usah tangisi lagi.
Jangan selalu menangisi apa yang sudah pergi dan hilang tapi carilah seseorang yang menganggap kita sebagai permata berharga..yang sayang kita dengan tulus kerana Allah.
Memang susah nak cari orang macam tu sebab korang hanya nampak dia je dalam hidup korang..Cuba buka hati tu untuk orang yag tulus dengan korang.


3.Sibukkan diri.
Buzy la kan diri korang dari ingat dia..Buzy in bussiness,study,work or else..
Selain tu ,bina la hobi yang bermanfaat.Jangan hobi makan pula sebab stress..Ingat badan tu nak pakai lama..Kalau dah berisi badan pun tak selesa kan? So macam aku,aku suka melukis..tapi sejak beberapa menjak sejak ni  apa aku merapu dah lama tak melukis..kiki..
Then,lepak la dengan keluarga..happykan diri..dah-dah jangan sedih sangat..Hidup ni hanya sekali
Yang berbisnes tu meh share sikit dah berapa untung ?ehem..

Nak sambung nanti..doh tak de mood..


No comments:

Post a Comment

Rindu tak? hehe

Assalamualaikum wb,hye.. Tak sangka ada juga yang tanya kenapa dah lama tak update blog..hehe,ingatkan tak da siapa sudi baca blog ni....