Thursday, 24 November 2016

Cara nak buat header blog guna photoscape.

Assalamualikum wb
salam sejahtera
salam maghrib..

Cara-ii nak buat header guna Photoscape.
Step1: klik menu>new  photo>tentukan saiz header yang korang nak.. dy guna width=600,height=300.berubah ikut kesesuaian huhuhu 

yang highlight kuning untuk masukkan gambar
Bulat merah untuk tulisan.

gambar yang korang masukkan boleh kurangkan kapasiti dia tau..pandai2
la korang ejas.

        http://simplehijab.co/?id=chyn
dah siap ..save as.. contoh simple.
Senang je kannnnn!! huhu

bye.

1 comment:

  1. dy,tolong editkan blog boyo.. tapi jangan la unsur gugurlll :p

    ReplyDelete

Rindu tak? hehe

Assalamualaikum wb,hye.. Tak sangka ada juga yang tanya kenapa dah lama tak update blog..hehe,ingatkan tak da siapa sudi baca blog ni....