Saturday, 10 December 2016

Buku Perang Salib Ketiga(Tumpasnya Richard The Lionheart)

Assalamualikum wb.
Salam Sejahtera

Amacam,sejuk-ii gnie tidur ke semua?huhu
Kalau yang tak tidur tu jumlah baca buku yang sangat best.Now, dy beralih pada buku Perang Salib Ketiga (Tumpasnya Richard The Lionheart)


Mesti korang biasakan dengar Perang salib ni kan? 


Disini sedikit sinopsis dari buku Perang Salib Ketiga ini:
Selepas Baitulmaqdis berjaya dibuka oleh Salahuddin Al-Ayubi,negara-negara Kristian Eropah mula menggerakkan misi merampas kembali tanah suci  itu.Raja-raja besar Eropah mengumpulkan kekuatan tentera yang mencapai ratusan ribu orang,lalu berarak menuju ke Timur.

Antara raja-raja itu ,muncul seorang raja yang menjadi duri dalam daging kepada tentera Islam.Beliau adalah Richard I.Raja England yang lebih dikenali sebagai Richard The Lionheart .

Kegagahan beliau di medan tempur dan kepintaran strateginya,menyebabkan tentera Islam mengalami beberapa kekalahan .Akibatnya Richard The Lionheart sudah semakin hampir dengan Baitulmuqaddis.

Namun, tentera Islam di bawah pimpinan Salahuddin Al-Ayubi tidak pernah patah semangat.

Lalu apa akhir pertembungan dua pimpinan agong ini?



Bagi memudahkan pencarian buku ini, anda boleh terus ke link dibawah ini





Jum dapatkan kedua-dua buah buku ini.Hittler dan Perang Salib ketiga .Memang sangat menarik­čść

No comments:

Post a Comment

Update baru!

Assalamualaikum wb,Hye semua... Maaf lerrr dah lama tak  update blog. Sibuk sikit dengan kesihatan tak menentu.Tadi,pergi klinik.Doktor n...