Tuesday, 27 December 2016

Cerita hantu(doppelganger)

Assalamualaikum wb.
Salam sejahtera.

*Sebelum tu,dy tak berapa ingat sama ada dy dah cerita ataupun tak cerita hantu kali ni.*

Apa yang dy tahu orang selalu memanggil hantu ini ''doppelganger'' betul tak ejaan tu huhu.Menjelma dengan rupa yang sama dengan seseorang.Ada orang kata hantu raya,ada orang kata syaitan yang suka menjelma dengan rupa yang sama bagi menakutkan manusia dan sebagainya.

Time ni,dy tinggal dengan abang dy. Yang lain pergi mana ntah tak ingat. Taklah seram mana,sebab bukan dy yang nampak.Masa tu,dy keluar dengan kawan.Hahaha

Abang dy yang sorang ni,berborak dengan kawan dia dekat halaman rumah/beranda. Rumah dy pintu utama tak selalu buka sebab susah sikit..lecehhh haha.

Okay,kat pintu utama pintu belah dalam terselak sikit.Abang dy lupa yang abang dy lagi sorang tu tak da pun kat rumah.Ikut mak ayah.. Abang dy nampak dia sedang berjalan dekat pintu tu(mundar-mandir). Abang dy yang kat halaman rumah tu siap tegur lagi dia.Rasanya ayat gnie ''*** tak pergi ikut mak ngan ayah ke?'' Tapi,tak jawab pun.Tiba-ii hilang.. Kawan abang dy bapak la kejam. Dia boleh nak cepat-ii balik.Kesian abang dy.Tak lama tu dy pun balik. Abang dy cerita kat dy. Mula macam pelik juga...tapi pernah terbaca pasal doppelganger ni.

So biasalah syaitan nak takutkan manusia. Jadi berhati-hatilah korang. Tak semestinya apa yang korang nampak itu sebenarnya orang yang korang kenal 😅

Untuk cerita doppelganger yang lain korang boleh pergi ke twitter Seramshah.Dia pernah post juga pasal benda ni.

Tengah tengok cerita Shin Chan hahaahaha

Bye.

No comments:

Post a Comment

Rindu tak? hehe

Assalamualaikum wb,hye.. Tak sangka ada juga yang tanya kenapa dah lama tak update blog..hehe,ingatkan tak da siapa sudi baca blog ni....