Sunday, 29 January 2017

Cara Screenshort Hp Samsung Galaxy j2

Assalamualaikum wb
Salam sejahtera.

Mula-mula dapat hp ni,puas dy godek-ii utuk ss macam mana.Permulaannya menjadi tetapi semalam tak boleh pulak.Pelik juga lah..
Rupanya cara dy tu salah.Dy tekan tombol yang ada anak panah lelama..

SS yang betul:
Tekan/tahan  butang power(ada belah tepi kanan hp ) dan tahan butang home(tengah-ii tu) serentak.Jeng..jeng..ok dah settle.

mudahkan?dy jer buta hp..huhu

kbye.


Note:SS=Screenshort

2 comments:

  1. ooh cara dia lain dgn henset xiaomi yg aina guna. btw jemput join giveaway ainaa :) http://nikainaa.blogspot.my/2017/01/giveaway-sephia-by-nik-ainaa_29.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee lain la kot..
      insyaallah,nanti dylah join

      Delete

Rindu tak? hehe

Assalamualaikum wb,hye.. Tak sangka ada juga yang tanya kenapa dah lama tak update blog..hehe,ingatkan tak da siapa sudi baca blog ni....