Monday, 30 January 2017

Laminate dengan menggunakan SATERIKA.

Assalamualaikum wb,Salam sejahtera..

Banyak cara nak laminate TANPA menggunakan mesin laminate sebenarnya. Antara cara yang paling mudah dengan menggunakan saterika(iron).
Ikut step dibawah. Maaf gambar tak da,tak sempat nak snap.

1.Plastik laminate boleh didapati di kedai-ii buku.Cari yang murah dan berkualiti..ngeh3.. Rasanya,kebanyakannya semua sama.

2.Letakkan kertas yang korang nak laminate tu ke dalam plastik. Faham tak? plastik tu kan kena bukak kan.. masuk jer kan.. then,tutup semula.

3.Ambil Plastik laminate yang dah siap letak kertas tu..dan letak di atas tempat saterika.

4.Jangan terus saterika je,terbakar nanti huhu..

5. letakkan kain diatas plastik laminate tu..

6.Then saterika kan.rata ke dok?mestilah buat sampai rata.

 Mudah je kan?Kalau susah, sebab penulisan dy ni je huhu..

Siapa pernah cuba? bolehlah bukak kedai laminate lepas ni..huhuhu


No comments:

Post a Comment

Friendzone dan Family Zone

Assalamualaikum wb,Salam sejahtera. -Last paper repeat hari khamis.Doakan Dylah dan rakan yang lain ok guys 😃- Family zone dan Friendzon...