Saturday, 7 January 2017

Puisi Persahabatan

Okay,dulu masa dekat sekolah Dy memang rajin masuk pertandingan melukis poster,melukis,menulis cerpen,menulis puisi,pertandingan peta minda ekonomi,buku skrap dan banyak lagi.Sekarang dah tak da pertandingan gnie ,ni masa sekolah menengah. But,dy aktifkan diri masuk pertandingan secara atas talian(online) pulak.Rindu rasa nak masuk lagi..hehe

Dy,nak sharekan puisi dy yang dah tersiar dekat majalah sekolah  beberapa tahun lalu.. Tapi dy, dah tak bape ingat puisi ni dapat nombor berapa.No 2 Rasanya.

Puisi Persahabatan


Persahabatan
Tidak mengenal  onak dan duri
Membuktikan sebuah erti  kasih  sayang
Tatkala kesenangan
Tatkala kesengsaraan
Sahabat sejati terus disisi


Persahabatan
Sahabat  membantu tidak terperi
Sentiasa mengeluarkan nasihat
tanpa disoal


Tanpa sahabat
tiada berteman
tiada tempat mengadu
tiada sejenak tangisan



Usahlah memutuskan  persahabatan
Malah hargailah  sebuah
persahabatan.

Okay,itu jer..hehe ..bye mulakan pagi anda dengan perkara berfaedah

No comments:

Post a Comment

Update baru!

Assalamualaikum wb,Hye semua... Maaf lerrr dah lama tak  update blog. Sibuk sikit dengan kesihatan tak menentu.Tadi,pergi klinik.Doktor n...