Sunday, 19 February 2017

Dy student stpm?

Assalamualaikum wb,Salam sejahtera..

Hi,semua..sihat dop???Hari tu dy ada perasan ada orang tanya dy ni student stpm ke ?dekat cbox.Dy tak sempat nak jawab ,so dy jawab dekat entry ni je lah ya. 😄



Selepas SPM,dy tekad nak kerja .Masa tu keputusan tak keluar lagi. Dy kerja dekat sebuah  kedai pakaian .So,kenapa dy berhenti kerja ?ada suatu kejadian  yang takkan dy lupa sampai bila-ii. Nasib dy tak kena tangkap polis tau huhu :')

So,for the question,Yes,i'm student STPM . Dy tolak semua tawaran walaupun dulu minat juga medic ni tapi lepas tengok yurannya..Mashaallah,dy masih muda .. baru je nak belajar..tak dapat kerja lagi hutang dah menunggu.Betullah kata my beloved teacher..

''Belajar untuk dapatkan kerja,kerja untuk bayar hutang''

Namun,nak buat macam mana.. ada yang berkemampuan,ada yang sebaliknya..So,dy masuklah STPM ni dan what you need know,dari dulu sampai sekarang sikit pun dy tak pernah pandang rendah dekat form 6 ni.Cuma takut dy ni jenis slow..takut tak boleh bawak..huhu

Lagipun,abang idola dy pun masuk STPM,kalau ada rezeki nak jugak merasa pergi belajar dengan abang idola dekat UPSI(degree).Boleh balik sesama nanti.. Ceh, berangan lebih.. huhu
Alamak,sebelum korang terngumpat dy.. Abang idola dy tu abang kandung dy tau,bukannya crush ke crunch ke,coconut ke bagai okay..

Dy masa SEM 1 memang jenis kat sekolah belajar,kat rumah buat 3 kerja.. apa dy buat? shhhh rahsia hehe...Penting,tak susahkan korang..huhu.Alhamdulillah,hari khamis hari tu keluar keputusan SEM 1 semua lulus walaupun pointer pada dy  memang dah anggap gagal.So,nak repeatlah nanti.. kerja aku dari SPM hingga STPM merepeat je kan?hahaha.. Meh baca disini--> pengalaman spmu 

Aish, over pulak dy menjawab.Padahal boleh je jawab ya atau tidak..Namun,kerajinan terlebih had  kali ni hukhuk.. Sori ya sis Sera..

Akhir kata, Yes dy merupakan pelajar STPM ..doakan dy and my candidate supaya semua berjaya yup  😊


about dy 

Nak tanya pape lagi,boleh tinggalkan komen anda..huhu




8 comments:

  1. macam saya je yang tanya tu as Sera.

    ni mesti ada bad experience time kerja dulu kan. be careful. jaga diri tu.

    kita punya cerita pun sama la. abang sulung saya pun dulu STPM jgk that's why ikut jejak dia Alhamdulillah dpt sambung degree. kalau ada orang pandang rendah kat kita yang amik STPM ni, jangan dilayan. dia taktau susah tahap gaban nak skor STPM tu.

    kalau free, bacalah sikit pasal form 6 yang pernah saya update dulu kat menubar blog nun.

    ecececeh . bajet je ada orang nak baca kan XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha memang kamulah..

      Yes,adalah jugak.. jaga diri kamu jugak..
      Betul tu,pelik dengan orang yang suka pandang rendah ni..memang buat tak layan pon..lama2 nanti diorg penat diorg diamlah..hehe goodluck for your degree ok :)

      insyaallah,nanti saya baca

      Delete
  2. Sebaya dengan adik kak ana rupanya. Dia pun berdebar tunggu result ni. 😘

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe adik akak mesti dh habes kan.dyla belum lagi

      Delete
  3. adik elsa pun student stpm. dan dia pun nak jadi cikgu so nak masuk upsi katanya hehe. In Shaa Allah semoga rezeki melimpah ruah buat awak berdua :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah.. kirim salam kat adik akak ye (kalau dia perempuan ) :)
      Amin..mudahan ada rezeki..
      Terima kasih ^_^

      Delete
  4. InshaAllah dy, sy yakin dy boleh buat punya. Asalkan jangan putus asa dan terus berusaha ok? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin..Insyaallah..mudahan ..terima kasih ya :)

      Delete

Rindu tak? hehe

Assalamualaikum wb,hye.. Tak sangka ada juga yang tanya kenapa dah lama tak update blog..hehe,ingatkan tak da siapa sudi baca blog ni....