Friday, 2 June 2017

Jangan menduakan jika kita tidak suka diduakan.

Assalamualaikum wb,
Salam sejahtera.

Apa perasaan korang seandainya dikhianati?
Bercinta bertahun- tahun, kahwin dah bertahun-tahun,anak pun dah ramai.Tup..tup..
salah satu antara korang  ada kekasih lain?

Contoh:Datanglah bekas junior masa sekolah dulu  mengenangkan zaman silam ,haha biasalah kan,kadang orang tak sedar pun.Tiba-tiba dah terlayan. Dah layan junior jatuh hati..dah jatuh hati,si suami  jadikan kekasih..dah jadi kekasih sama-sama suka.then, kahwen.Isteri pertama terabai. Barang keperluan dah tak endah.Anak-anak buat tak tahu je . Eh..jangan salah sangka.Bukan semua macam tu.Ada je yang masih prihatin walaupun ada bini baru.Hehe,bukan nak menyokong  tapi kenyataan.Namun, mungkin 1 dalam sejuta!

Okay,back to topic.

Cuba kita duduk disatu ruang,fikir.Apa perasaan kita jika kita diduakan pula.Mestilah marahkan? Tak puas hati? mesti fikir apa kurangnya aku?salah aku apa?

Fikir pula, si isteri dah penat jaga anak-ii,sediakan makan  pakai..bertarung nyawa melahirkan zuriat..

Macam tu juga isteri.Jangan sesekali buat isteri jadi tawar hati.Parah beb.

Kebanyakkan orang ,tak suka ditipu.Jika korang benar-ii dah syok sakan  dengan kekasih tu,daripada buat maksiat .Terus terang dengan si isteri mana tahu mood dia okay time tu.Kalau tak  diizinkan padanlah muka korang..keh3.. Walaupun korang tetap  boleh kahwen tanpa persetujuan isteri,please don't do this.Kenapa?nantilah aku cerita

~Jadi,janganlah menduakan jika kita tak nak diduakan.~


Moga dapat jodoh yang terbaik didunia dan diakhirat.

2 comments:

  1. Hi Dylah, I came across your blog and I enjoyed reading your amazing stories. Interested to collaborate? Email me at nurul.aini@my.zalora.com I couldn't find your email so I am leaving a comment to u. Hope to hear soon. Thanks! Ps: this is NOT a spam yah haha :)

    ReplyDelete

Tarikh keputusan STPM SEM 2 semakin dekat!

Assalamualaikum wb  Hahhh..dah makin dekat weyh tarikh result nak keluar..minggu depan je lagi. Hope,lebih baik dari sem1 lepas. Nak cer...