Sunday, 29 October 2017

Makeup percubaan 1.

Assalamualaikum wb..
Hi ! semua readers and followers sihat?

Semalam,makeupkan  sahabat Dylah.First time makeupkan orang...Nasiblah dia kata cantik.Sahabat Dylah ni dah lah suka aktiviti lasak.Nasib tak kena silat..Kalau tak fuhhh...sedih hidup denn...hehe..Apa pun kena banyak perbaiki lagi.

Produk yang digunakan:
🌺Pencuci muka
🌺Foundation
🌺Concealer
🌺Eyeliner
🌺Blusher
🌺Eyeshadow
🌺Lipstic
🌺Lipice
🌺Makeup remover


Note: Kening tak lukis/tak cukur.

Boleh tinggalkan komen anda dibawah ..





Sunday, 15 October 2017

Rindu tak? hehe

Assalamualaikum wb,hye..



Tak sangka ada juga yang tanya kenapa dah lama tak update blog..hehe,ingatkan tak da siapa sudi baca blog ni...huhu..

Maaflah ye,selalu sangat hilang.Tengah fokus study dan main mobile legend *pm id*

OKAY!

Dalam hidup ni,bukan semua benda yang kita nak akan dapat.Sebenarnya,apa yang kita nak tu dah lama dah dapat.Kita je tak sedar.Jadi,belajarlah bersyukur sebelum  semuanya hilang  dan menjauh.

Kalau kita rasa kita sedang susah,fikir balik.Kenapa kita jadi susah?Mungkin salah kita ?!! Mungkin ego kita?! atau teruskan salahkan manusia lain? Muhasabah diri.

Apabila kita merasakan semua orang yang hampir dengan kita berkawan untuk kepentingan mereka.Fikir semula, adakah kita juga bersikap sedemikian.Jika ya,tinggalkan sikap tersebut.Jika tidak,percayalah kita bukan setakat boleh dapat yang terbaik malahan kita akan dapat perkara yang manis dalam hidup kita.Namun,bukan semua yang bernasib baik.

Fitnah-memfitnah seakan menjadi adat yang tak lengkap dalam hidup kini.Jangan kita mengikut-ikut fitnah terutamanya tanpa kita sedar.Baik kita yang difitnah itu,sekurangnya ada jugalah 'beras'.


sekian,terima kasih...Moga Cik Dylah tak menghilang lagi..hehe

Thank you reading for all followers and readers!😀



Pengalaman Temuduga Ijazah Sarjana Muda Perancangan Bandar dan Wilayah

Assalamualaikum w.b Selamat berpuasa bagi Umat Islam😊 Hari sabtu kelmarin, Dy dapat temuduga  seperti kos tertera ditajuk atas ni. First...