Wednesday, 22 November 2017

Friendzone dan Family Zone

Assalamualaikum wb,Salam sejahtera.
-Last paper repeat hari khamis.Doakan Dylah dan rakan yang lain ok guys ๐Ÿ˜ƒ-

Family zone dan Friendzone?Mana satu yang lebih sakit.

Tak tahulah ada ke tidak yang gunakan istilah ''family zone'' sebab tercetusnya idea daripada friendzone.Haha

Kalau friendzone dia anggap sebagai kawan.

So,Family zone anggap sebagai keluarga .

Contoh ayat koman eah: ''Maaf,saya tak mampu menerima awak dalam hidup saya sebab saya dah anggap awak macam adik saya sendiri'' *puih ar* adik kau sorang pun tak terjaga.Dah ada adik lain.Alasan je tu.. muahaha


Kadang hati wanita ini mudah tersentuh.Jadi,jagalah pergaulan antara berlainan jantina termasuklah sejenis (sekarang bukan boleh caya sangat,main bedal je..)

Tolonglah girl2 sekalian janganlah sakiti hati anda lagi.Janji? hmmm

Memanglah
Lumrah seorang manusia ingin hidup berpasangan.Tetapi dengan cara apa? Kau nak orang tu sukakan kau lepas kau bomohkan dia? No!

Banyak lagi cara lain.Kumbang bukan seekor,kumbang ada banyak dihutan tapi kenapa kau pilih kumbang  dibandar juga(mengarut je,tak de kena mengena dengan manusia.*memang maksudkan kumbang*).

Banyak orang ingin bahagia,tetapi caranya salah.
Banyak orang inginkan kekayaan tetapi masih mentah..

Jangan berharap lagi.Harga seorang wanita itu teramatlah mahal.
Banyak lagi komitmen yang perlu kau pegang selain daripada memikirkan cinta tak  berbalas.Janganlah...

Sila Berhenti..

Melakukan perkara bodoh,
Perkara yang boleh menjatuhkan maruah
Maruah kau,emak ayah ,keluarga dan semua wanita didunia ni!














Sunday, 19 November 2017

"Giveaway by Yanieninie"

Assalamualaikum wb,Salam sejahtera.
Jom join .Klik banner dibawah.

SPM Fever Giveaway


Assalamualaikum kepada semua rakan blogger. Bersempena dengan Peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) yang bermula pada hari ini, 6 Nov 2017, Abam Kie dan penaja2 yang baik hati dengan secara rasminya melancarkan SPM Fever Giveaway. Jom sertai GA yang hebat ini kerana kami sudah menyediakan pelbagai hadiah menarik dan barangan eksklusif untuk dimenangi. Kalau tak join memang rugilah. Berikut ialah hadiah-hadiah yang ditawarkan:

Hadiah Pertama: Full Edit Blog X 1 pemenang
Hadiah Kedua: RM30 X 1 pemenang
Hadiah Ketiga: Instant Shawl X 2 pemenang
Hadiah Keempat: Preloved Novel X 3 pemenang
Hadiah Kelima: Buku Agama X 1 pemenang
Hadiah Keenam: Buku Cerita dan Year Planner X 1 pemenang
Hadiah Ketujuh: RM20 X 3 pemenang
Hadiah Kelapan: RM10 X 5 pemenang
Hadiah Kesembilan: Topup RM10 X 8 pemenang

Kesemuanya 25 orang pemenang bakal kami cari!

Syarat-syarat penyertaan:

1. Follow blog penganjur dan penaja-penaja berikut:

* Abam Kie * Henrietta Jose * Aira * Najah Mustapa * Mamapipie * JMBelog * Shalimar Yusof * Lea Azleeya * Sheila Adziz * Shikin Razali * Kak Yong * Pokucu * Nona Sani *

2. Follow instagram berikut: (Bagi peserta yang ada akaun IG sahaja)

* Hernee Nazir * Najah Mustapa * JMBelog * Shalimar Yusof * Lea Azleeya * Sheila Adziz * Kak Yong * Pokucu * Nona Sani *

3. Like Facebook berikut:

* Abam Kie * Hernee Nazir * Aira * JMBelog * Shalimar Yusof * Shikin Razali * Kak Yong * Pokucu *

4. Follow Google Plus berikut:

* Abam Kie * Hernee Nazir * Aira * Sheila Adziz * Shikin Razali *

5. Letakkan URL Blog Mamapipie di dalam blog list anda.

6. Buat entri bertajuk 'SPM Fever Giveaway'.

7. Salin dan tampal kod HTML di bawah:

8. Dengan tidak melebihi 100 patah perkataan, tuliskan satu pengalaman yang tidak dapat dilupakan semasa menduduki SPM dahulu. Contohnya, terlewat bangun, terlupa membawa MyKad, terpaksa ambik periksa di dalam wad, terkantoi dengan pengawas SPM dan sebagainya. Perenggan ini hendaklah ditaip di dalam entri anda dengan menggunakan huruf italic. Pemenang-pemenang akan dipilih berdasarkan coretan pengalaman yang paling menarik dan asli (authentic).

✿๐ŸŒบPengalaman semasa ambil SPM Dylah rasanya tak ada apa yang best .Cuma masa exam paper Seni.Adalah sorang lelaki pengawas tersengih tengok lukisan kawan yang duduk bahagian depan.Bila pengawas tu nak berhenti sebelah Dylah,Dylah  pun cepat-cepatlah tutup lukisan yang buruk tu. Lagipun tak pandai nak mewarna.Pemilihan warna lagilah K.O terus.Karang kena gelakkan pula.Satu lagi masa exam Addmath.Memang cepat sungguh Dylah siapkan soalan tu ,tak sampai beberapa belas minit pun .Lagi hebatnya tak payah pakai kalkulator ,guna otak jepun je huhu.Lastly,bila keluar result tiada dalam senarai sijil SPM .haha ๐Ÿ˜ฐ.๐ŸŒบ✿

9. Terbitkan

10. Tinggalkan pautan entri giveaway anda di ruangan komen entri di SINI sahaja.

11. Siap!

Pastikan anda mematuhi segala syarat yang dinyatakan. Boleh follow blog2 di atas tu sikit2. Lama2 habis la. Honesty is the best policy. Kerjasama rakan2 blogger amat diperlukan dan Abam Kie akhiri dengan ucapan jutaan terima kasih kerana sudi menyertai GA ini.

Jom klik di SINI jika nak join SPM Fever Giveaway.
Peraduan berlangsung sehingga 11.59 malam, 30 November 2017.

SEKIAN. TERIMA KASIH.


1ST ANALIFESTYLES GIVEAWAY


Assalamualaikum wb,salam sejahtera.
Jum join .Klik banner dibawah okay ๐Ÿ˜€


Tak Nak Sunyi Sepi Lagi Giveaway by ASTraveler

Assalamuualaikum,hye semua para bloggers dan readers...
Jum join giveaway dari blogger ASTraveler.




Klik banner diatas untuk maklumat lanjut dan jangan lupa join okay ๐Ÿ˜

Friday, 10 November 2017

The END of Penggal 3

Assalamualaikum wb.
Hye semua pembaca-ii yang Dylah sayangi..hehe..


Semalam Dylah baru je habis exam bagi penggal 3.Sekarang ni nak fokus pada repeat  pulak. Fuhhh..Hope semua berjalan dengan lancar.Walaupun ramai termasuklah Dylah sekali kata exam kali ni agak menyedihkan...Apapun...

 Janji,kita dah usaha dan buat yang terbaik.Selebihnya,berserah je pada Allah.๐Ÿ˜Š
 Jangan sedih-ii geng.

Doakan Dylah dan juga rakan Dylah yang menggulang subjek sem 1&2 dapat skor dengan cemerlang okay. Terima kasih sangat3 ,jasa anda memang tidak terbalas ๐Ÿ˜

Pengalaman Temuduga Ijazah Sarjana Muda Perancangan Bandar dan Wilayah

Assalamualaikum w.b Selamat berpuasa bagi Umat Islam๐Ÿ˜Š Hari sabtu kelmarin, Dy dapat temuduga  seperti kos tertera ditajuk atas ni. First...